Wegens prive omstandigheden is De Leermakerij tijdelijk gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

3 DIY ideeën voor een origineel verjaardagscadeau

Ben je op zoek naar een origineel DIY verjaardagscadeau? We geven je drie leuke tips voor een creatief en persoonlijk cadeau.

DIY cadeau tip 1: Persoonlijk doosje thee

Ken je de theezakjes van Pickwick met een vraag op het labeltje? Dit kun je ook zelf maken! Geef een persoonlijk doosje thee cadeau en doe er een leuke mok en pak koekjes bij. Maken is heel simpel. Schep losse thee in lege theezakjes, vouw ze dicht en niet ze vast. Schrijf persoonlijke vragen of boodschappen op labels. Niet vervolgens het ene uiteinde van een kort stukje touw aan het label en het andere aan het theezakje. Stop alle theezakjes in een pot of kartonnen doosje en je bent klaar om iets leuks cadeau te geven!

DIY verjaardagscadeau theezakjes
— Persoonlijk doosje thee

Wat heb je nodig?

DIY cadeau tip 2: Maak samen een leren tas

Samen een leren tas maken is niet alleen leuk, je hebt ook nog eens een prachtig eindresultaat. Met een DIY tassenpakket geef je echt een origineel verjaardagscadeau. Prik samen een datum om de tas in elkaar te zetten. Trek er ongeveer een dag voor uit en zorg voor een lekkere lunch en drankjes. Ga je voor de elegante schoudertas, de stoere rugtas of de klassieke shopperbag? Kies de kleur en het printje dat het beste past bij de jarige.

Weet je niet zeker welk model, kleur en print je moet kiezen? Schrijf het cadeau op een kaart en stop het in een feestelijke envelop. Geef deze tegoedbon cadeau en zoek samen een DIY tassenpakket uit. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Wat heb je nodig?

  • Een DIY tassenpakket
  • Gereedschapset (zit in het pakket)

DIY cadeau tip 3: Lieve enveloppen

Dit DIY cadeau is voor een speciaal persoon, zoals je moeder, beste vriendin of partner. Maak een aantal lieve kaarten en stop ze in gekleurde enveloppen. Schrijf op de envelop ‘Open mij als…’ en daarachter het moment waarop hij of zij het open mag maken. Bijvoorbeeld: ‘Open mij als… je wel iets lekkers kan gebruiken’ en stop een chocolaatje in de envelop. Of ‘Open mij als… je iets leuks wil doen’ en stop er een tegoedbon in van zijn of haar favoriete winkel. Het leuke van dit cadeau is dat het super persoonlijk is. Bovendien kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

DIY verjaardagscadeau enveloppen

Wat heb je nodig?

  • Enveloppen (een stuk of tien in verschillende kleuren)
  • Stiften in verschillende kleuren
  • Kaarten en andere inhoud voor de enveloppen

Veel plezier met je DIY verjaardagscadeau!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer