Wegens prive omstandigheden is De Leermakerij tijdelijk gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

4x DIY ideeën voor thuis (do it yourself)

Ben je op zoek naar inspiratie om thuis iets leuks te maken? We hebben een aantal mooie DIY (do it yourself) ideeën voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Een droogbloemen boeket maken

Tegenwoordig zie je ze overal: droogbloemen. Wil jij je woonkamer, gang of keukentafel opvrolijken met een mooi boeket droogbloemen? Ga dan zelf aan de slag. Let erop dat je bloemen gebruikt die geschikt zijn om te drogen. Zoals:

 • Zonnebloemen
 • Rozen
 • Papaver (de zaadbol van de klaproos)
 • Fluitenkruid
 • Korenbloemen
 • Craspedia
 • Lavendel
Droogbloemen

Hoe je het maakt

Verwijder overtollig blad, bind een touwtje aan de uiteinden van de stelen en hang ze ondersteboven op. Zorg ervoor dat de bloemen elkaar zo min mogelijk raken, zodat ze niet gaan schimmelen. Hang ze op een warme, droge en goed geventileerde donkere plek. Zo gaat het drogen sneller en blijven de kleuren mooi. Hoe dikker de steel, des te langer het drogen duurt (gemiddeld duurt het 4 weken). De bloemen zijn droog als ze krokant aanvoelen. Maak vervolgens een mooi boeket van de droogbloemen en zet ze in een vaas. Voilà!

Maak je eigen leren tas

Je kunt naar de winkel gaan om een nieuwe leren tas te kopen, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een maken. Het is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook nog eens erg stoer als je kunt zeggen dat je de tas zelf hebt gemaakt. Of je nou een kleine handtas, een shoppingbag of een rugzak wil; het kan allemaal. En het is helemaal niet moeilijk! Met een DIY pakket heb je meteen alles in huis om aan de slag te gaan. Een overzichtelijke handleiding en instructievideo helpen je op weg. Zet samen met je dochter, buurvrouw of lievelingszus je eigen leren tas in elkaar en shine away!

Welke DIY tas kies jij?

Leermakerij 210223 097

Maak leren plankdragers voor thuis

Je hebt ze vast wel eens ergens zien hangen; een houten plank met leren riemen aan de muur. Leuk als boekenplank of zet het vol met fotolijstjes, kaarsen en (je zelfgemaakte) droogbloemen. Leer in combinatie met hout is hot and happening.

Hoe maak je het?

 1. Koop een onbewerkte houten plank in de bouwmarkt, wat schuurpapier, een kwast en een potje houtlak. Misschien heb je thuis nog ergens een houten plank die je kunt gebruiken.
 2. Zoek of koop twee leren riemen met dezelfde kleur (als je het leuk vindt om te variëren kun je ook twee verschillende riemen gebruiken).
 3. Schuur en lak de plank aan alle kanten en laat het een nacht drogen.
 4. Knip van beide leren riemen de gespen af. Wikkel de riemen aan beide kanten ruim om de plank heen.
 5. Schroef de riemen op de plank vast aan de onderkant. Let op dat het schroefje in het midden zit.
 6. Zoek een mooi plekje op de muur en teken met potlood waar je de plank wil ophangen. Sla een spijker door de twee uiteinden van elke riem.
 7. Sla dezelfde spijkers per riem vervolgens in de muur. Hang de plank erin en zorg dat deze waterpas hangt.
 8. Versier de plank met leuke items en geniet van het uitzicht!
Plankdragers van leer
— Leren plankdragers

Maak je eigen fotowand

Een fotowand in je kamer zorgt voor sfeer en het is heerlijk om weg te zwijmelen bij mooie herinneringen. Kies alle foto’s uit die je wil ophangen en laat ze afdrukken op fotopapier bij de HEMA of Kruidvat. Koop een aantal fotolijstjes en durf hierin te variëren. Dat maakt het juist leuk! Hang ze vervolgens op verschillende hoogtes voor een speels effect. Geniet van je nieuwe fotowand!

Fotowand
Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer