Wegens prive omstandigheden is De Leermakerij tijdelijk gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

5x items van leer maken zonder naaimachine of leermachine

Leer is een mooi en stevig materiaal en leent zich perfect voor Do It Yourself projecten. Echter kost een leermachine veel geld, dus niet iedereen heeft er een in huis. Maar ook zonder leermachine kun je thuis vanalles maken van leer. We verzamelden vijf tips, in dit blog vind je vijf items die je kunt maken zonder naaimachine of leermachine!

1. Sleutelhanger van leer maken

Dit is het makkelijkste item uit dit blog om te maken. Je hebt slechts een (kleine) musketon haak nodig, een ring om de leren hanger aan te bevestigen, leer, een patroon en een gaatjestang. Je snijdt het patroon uit op het leer (je kunt een uitsteekvorm voor koekjes gebruiken om het patroon te tekenen), je maakt een gaatje in het leer, steekt hier de ring doorheen en maakt het geheel vast aan de musketonhaak. Je kunt er voor kiezen om andere accessoires toe te voegen, zoals de ijzeren sterren die je op onderstaande foto ziet. Een leuke handgemaakte toevoeging aan je sleutelbos!

Sleutelhanger
— Bron: Pinterest

2. Leren portret ontwerpen

Een eigengemaakt leren portret is een echte eyecatcher in je huis. Pluspunt hiervan, is dat je restjes leer hier goed van pas komen! Je hebt namelijk verschillende kleine stukken (restleer) nodig, lijm, een snijmes en een ondergrond waar je het geheel op gaat plakken (een canvas bijvoorbeeld). Teken eerst je tekening uit op het canvas en snijd vervolgens de reststukken leer zodat deze binnen het patroon passen. Met deze techniek kun je het beste voor een abstracter design kiezen, omdat het lastig is om gedetailleerd te werken. Je hoeft natuurlijk niet per se een portret van jezelf of een dierbare te maken, je kunt ook kiezen voor het silhouette van je huisdier!

Leer portret

3. Leren tas maken zonder naaimachine

Voor het maken van een leren tas heb je al snel een machine nodig. Niet iedereen heeft deze in huis, dus het maken van een tas lijkt dan geen optie. Maar het tegendeel is waar, je kunt zélfs een leren tas maken zonder naaimachine. Met het Do It Yourself tassenpakket van De Leermakerij maak je je eigen handtas, shopper of rugzak in één dag. Het is niet alleen erg leuk om te doen, maar natuurlijk ook heel bijzonder om te kunnen zeggen dat je je eigen tas kunt hebt samengesteld én gemaakt.

Met het DIY pakket van De Leermakerij kun je je eigen tas ontwerpen en ontvang je alle materialen om thuis aan de slag te gaan, inclusief een handige instructievideo. Het is daarom ook een leuke activiteit voor als je niet zo creatief bent; iedereen kan een tas maken aan de hand van het DIY pakket. En doordat je alles zelf samenstelt (de fournituren, het leer en het model) maak je de DIY tas helemaal naar je eigen smaak. PS: ook een leuke activiteit samen met je dochter, moeder, vriendin of buurvrouw!

Welke DIY tas kies jij?

Leren tas shopper schoudertas

4. Bloempot van leer ontwerpen

Onze huizen staan tegenwoordig vol met groene planten. Bijna iedere ruimte is voorzien van een pannenkoekenplant, monstera of calathea. Met deze tip maak je een upgrade voor je kamerplanten, namelijk een leren bloempot!

Om de leren bloempot te maken heb je een bloempot nodig, leer en een lijmpistool. Het is handig als je de pot die je wilt gebruiken al in huis hebt, zodat je aan de hand daarvan een mal kunt maken. Leg de pot op een stuk papier, rol dit om de pot en teken de vorm af. Dit wordt je patroon en kun je vervolgens uitknippen. Leg dit patroon op je leer, snijd het uit en plak het op de pot met een lijmpistool. Klaar! Je hebt nu een bloempot met een effen stuk leer. Wil je liever patronen op de pot? Dan kan dat ook, snijd deze uit op een ander stuk leer en plak deze over het geheel heen. Laat het goed drogen, en je nieuwe unieke bloempot is klaar!

Bloempot
— Bron: Pinterest

5. Leren portemonnee maken

Ook voor dit laatste item heb je weinig materialen nodig. Met een stuk leer, snijmes, drukknoop (en tang om deze te bevestigen), lijm en het patroon van een envelop kom je een heel eind! Je begint met het uitsnijden van het leer aan de hand van het enveloppen patroon. Vouw de zijkanten (op één na) naar het midden en zet deze vast met een paar druppels lijm. Laat het geheel drogen onder een stapel boeken. Plaats de drukknoop, en je bent klaar! Handig om je pasjes in te bewaren of om een cadeaubon in te verpakken. Let op, dit portemonneetje is niet kleingeld-proof ;-).

Portemonnee
— Bron: Pinterest

Wat maak jij?

Deel je creatie op social media, volg ons op Instagram of Facebook en gebruik de hashtag #deleermakerij!

Thuis een leren tas maken

Iedereen kan het met ons DIY pakket

Bekijk de modellen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer