Wegens prive omstandigheden is De Leermakerij tijdelijk gesloten. Onze excuses voor het ongemak.

Tassen opleiding

Schuilt er een ware ontwerper in jou? Dan is de opleiding tassen maken van De Leermakerij echt iets voor jou.

Athtb Ateliersproet 180113 295

Ambachtelijk tassen maken en ontwerpen

Zie jij je al je eigen tassenlabel lanceren? Of wellicht ben je net met pensioen en zoek naar een zinvolle tijdsbesteding. Of je nu écht als serieuze tassenmaker aan de slag wilt of enigszins hobbymatig, bij De Leermakerij ben je verzekerd van ervaren vakdocenten die je de kneepjes van het ambacht leren. Doordat we werken met maximaal 6 cursisten per groep, ben je verzekerd van professionele, persoonlijke begeleiding. Omdat we uit ervaring weten dat het prettig is om groepen te hebben met gelijkgestemden zijn er twee mogelijkheden:

Athtb Ateliersproet 180113 334

Optie 1

Je wilt van tassen je werk maken

Je kiest voor de jaaropleiding, waarbij je iedere week 4 uur bij ons op locatie komt. De leerstof per keer staat vast.

Athtb Ateliersproet 180113 306

Optie 2

Je wilt meer hobbymatig aan de slag

Je doorloopt in eigen tempo losse modules, die tezamen de jaaropleiding vormen. De opleiding wordt niet afgesloten met een examen, tenzij jij dit zelf wenst.

Je neemt per keer een pakket van 10 lessen af, dus niet voor een heel jaar in 1x of per module, maar per 10 lessen. Zo krijg je de kans om in je eigen tempo te werken.

Persoonlijk en flexibel

In de groep zijn er niet meer dan zes cursisten, zodat we persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. Kun je een keertje niet, dan is het mogelijk om binnen het lespakket van 10 lessen de les in te halen. Daarnaast kun je na de eerste module vrij werken in het atelier tegen een vergoeding.

Athtb Ateliersproet 180113 415

Opbouw opleiding

Nu ben je natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar wat je allemaal leert tijdens de opleiding. Daarom hebben we alle modules voor je op een rijtje gezet. Als je alle modules hebt gevolgd, kun je absoluut ambachtelijk tassen maken.

 1. patroonkennis, materialenkennis, shopper met ritsdakje
 2. keersouffle tas met open kant
 3. zadeltas
 4. rits rondom werktas
 5. beugeltas
 6. souffle tas met ritsbakje
 7. zelfgemaakte beugel
 8. enveloppe tas
 9. gekeerde soepele vakkentas
 10. aangestikte bies
 11. kanaalbeugeltas
 12. driehoeksouffle
 13. dokterstas

Kosten en materialen

Een lespakket van 10 lessen voor 579,- euro (automatische incasso, gespreid betalen is ook mogelijk). Dit is inclusief het gebruik van alle basisbenodigdheden zoals professioneel gereedschap, tapes, garen, karton, overig papier, lijm en tekenbenodigdheden. Je draagt zelf zorg voor alle persoonlijke voorkeuren zoals leer, voering, fournituren en verstevigingsmaterialen. Koffie en thee is gratis.

Ik wil professioneel tassen maken

Nu 10 lessen voor maar €579

Inschrijven
Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer