De Leermakerij

Maak de mooiste dingen onder professionele begeleiding

Athtb Ateliersproet 180113 326
De Leermakerij

Maak de mooiste dingen onder professionele begeleiding

Bij De Leermakerij maak je de mooiste tassen, schoenen en sneakers onder professionele begeleiding. Oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het leervak. “Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent; met de juiste begeleiding kun je ontzettend veel. Kennis en plezier zijn daarbij de sleutelwoorden. Bij De Leermakerij draait het om genieten: van de workshops én daarna natuurlijk van je eigen creatie!”

Athtb Ateliersproet 180113 334

Al jaren de beste tassen en schoenen workshops van Nederland

De Leermakerij – voorheen Atelier Sproet – was één van de eerste ateliers in Nederland waar je zelf tassen en schoenen kon maken. Vakmanschap en plezier zijn daarbij de sleutel voor het succes.

Athtb Ateliersproet 180113 333

100% zelfgemaakt

Bij De Leermakerij doe je écht alles zelf. “Met de juiste begeleiding kun je zelfs als beginner de mooiste zelfgemaakte schoenen en tassen creëren. Wij staan voor je klaar!”

Team De Leermakerij

Professionals die écht voor je klaar staan

Ilse
Ilse Dijk
De Leermakerij-oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van schoenen en tassen ontwerpen. Ze is een absolute inspirator. Ilse volgde allerhande opleidingen, exposeerde haar werk in bekende galeries in binnen- en buitenland, had een eigen tassenlabel en begeleide andere labels. Het werken met leder vindt ze het mooiste dat er is. Haar kennis en passie brengt ze dan ook graag over aan de deelnemers van de workshops en opleidingen.
Valerie
Valérie van Wersch
Wie die enthousiaste, vrolijke dame bij de Bag in One Day is? Dat is Valérie van Wersch. Deze talentvolle tassenmaakster assisteert Ilse bij de workshops. Ze heeft daarnaast haar eigen label Do Not Iron.
Helga
Helga Toppet
Hoor je een Vlaamse tongval in ons atelier? Maak kennis met ontwerpster Helga Toppet, die al meer dan vijftien jaar ervaring op tassengebied heeft. Ze heeft haar eigen lijn met stoere, eigenzinnige en kleurrijke tassen: Toppettas. Daarnaast is ze docent bij De Leermakerij; haar passie voor het ambachtelijk tassen ontwerpen, draagt ze graag aan jou over.
Karin
Karin Janssen
Wist je dat je werk van ‘onze’ Karin Janssen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum kunt bewonderen? Deze ontwerpster heeft naast de Design Academy de opleiding tot ambachtelijk schoenmaker gevolgd en kan je tijdens de Shoe in One Day dus alles over de technieken vertellen. Daarnaast is ze ook ontzettend creatief -kijk maar eens op haar website karinjanssen.nl, dus aan inspiratie geen gebrek!
Dit zeggen onze cursisten
Tana Peters

Super blij met m'n zelfgemaakte leren tas! Ontzettend bedankt voor de goede begeleiding en gezelligheid. We komen zeker nog een keer langs voor de tassen workshop!

Sigrid Severijn

Super leuke workshop "Bag in One Day" gevolgd. Trots op het eindresultaat en blij met de gave zelfgemaakte unieke tas! Wij willen weer!

Carla Snelder

Wat een leuke dag. We zijn erg blij met onze prachtige tassen. We komen terug.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer