De Leermakerij.
Maak de mooiste dingen onder professionele begeleiding

Bij De Leermakerij maak je de mooiste tassen, schoenen en sneakers onder professionele begeleiding. Oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het leervak. “Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent; met de juiste begeleiding kun je ontzettend veel. Kennis en plezier zijn daarbij de sleutelwoorden. Bij De Leermakerij draait het om genieten: van de workshops én daarna natuurlijk van je eigen creatie!”

Team De Leermakerij

Professionals die écht voor je klaar staan

Ilse

Ilse Dijk

De Leermakerij-oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van schoenen en tassen ontwerpen. Ze is een absolute inspirator. Ilse volgde allerhande opleidingen, exposeerde haar werk in bekende galeries in binnen- en buitenland, had een eigen tassenlabel en begeleide andere labels. Het werken met leder vindt ze het mooiste dat er is. Haar kennis en passie brengt ze dan ook graag over aan de deelnemers van de workshops en opleidingen.
Valerie

Valérie van Wersch

Wie die enthousiaste, vrolijke dame bij de Bag in One Day is? Dat is Valérie van Wersch. Deze talentvolle tassenmaakster assisteert Ilse bij de workshops. Ze heeft daarnaast haar eigen label Do Not Iron.
Helga

Helga Toppet

Hoor je een Vlaamse tongval in ons atelier? Maak kennis met ontwerpster Helga Toppet, die al meer dan vijftien jaar ervaring op tassengebied heeft. Ze heeft haar eigen lijn met stoere, eigenzinnige en kleurrijke tassen: Toppettas. Daarnaast is ze docent bij De Leermakerij; haar passie voor het ambachtelijk tassen ontwerpen, draagt ze graag aan jou over.
Karin

Karin Janssen

Wist je dat je werk van ‘onze’ Karin Janssen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum kunt bewonderen? Deze ontwerpster heeft naast de Design Academy de opleiding tot ambachtelijk schoenmaker gevolgd en kan je tijdens de Shoe in One Day dus alles over de technieken vertellen. Daarnaast is ze ook ontzettend creatief -kijk maar eens op haar website karinjanssen.nl, dus aan inspiratie geen gebrek!
Puk

Puk van der Heijden

Puk van der Heijden heeft lang geleden de schoenen- en tassenopleiding gevolgd in Den Bosch. Na vele jaren heeft ze deze passie weer opgepakt. Als zelfstandig kunsthistorica en evenementenorganisator werkt ze mee aan veel projecten. Maar gelukkig houdt ze nog tijd over om haar passie en creativiteit met ons te delen.”

Al jaren de beste tassen en schoenen workshops van Nederland

De Leermakerij – voorheen Atelier Sproet – was één van de eerste ateliers in Nederland waar je zelf tassen en schoenen kon maken. Vakmanschap en plezier zijn daarbij de sleutel voor het succes.

100% zelfgemaakt

Bij De Leermakerij doe je écht alles zelf. “Met de juiste begeleiding kun je zelfs als beginner de mooiste zelfgemaakte schoenen en tassen creëren. Wij staan voor je klaar!”

Dit zeggen onze cursisten

Gister de workshop "Bag in One Day" gemaakt. Super keus in verschillende modellen en leren. Ook super hulp gehad. Bedankt dames voor de kundige uitleg en begeleiding. Ik ben erg blij met het resultaat.

Gaya Akkermans-Karel

Ik ben ontzettend blij met mijn zelfgemaakte mooie tas. En wát een snoepwinkel met al die verschillende soorten leer. Daar word je heel hebberig van. Ik ga zeker nog een keer!

Bianca Stevens-Wensink

Zaterdag voor de 3e keer zelf een tas maken; niet voor niks natuurlijk! Mooie leersoorten, leuke voorbeeldmodellen tassen en echt iedereen gaat met een prachtig resultaat naar huis (zelfs al heb je 2 linkerhanden!). En het is een heel gezellig dagje uit!

Nicole Vaneker