De Leermakerij

Maak de mooiste dingen onder professionele begeleiding

Athtb Ateliersproet 180113 326
De Leermakerij

Maak de mooiste dingen onder professionele begeleiding

Bij De Leermakerij maak je de mooiste tassen, schoenen en sneakers onder professionele begeleiding. Oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring in het leervak. “Het maakt niet uit of je beginner of gevorderde bent; met de juiste begeleiding kun je ontzettend veel. Kennis en plezier zijn daarbij de sleutelwoorden. Bij De Leermakerij draait het om genieten: van de workshops én daarna natuurlijk van je eigen creatie!”

Athtb Ateliersproet 180113 334

Al jaren de beste tassen en schoenen workshops van Nederland

De Leermakerij – voorheen Atelier Sproet – was één van de eerste ateliers in Nederland waar je zelf tassen en schoenen kon maken. Vakmanschap en plezier zijn daarbij de sleutel voor het succes.

Athtb Ateliersproet 180113 333

100% zelfgemaakt

Bij De Leermakerij doe je écht alles zelf. “Met de juiste begeleiding kun je zelfs als beginner de mooiste zelfgemaakte schoenen en tassen creëren. Wij staan voor je klaar!”

Team De Leermakerij

Professionals die écht voor je klaar staan

Ilse
Ilse Dijk
De Leermakerij-oprichtster Ilse Dijk heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van schoenen en tassen ontwerpen. Ze is een absolute inspirator. Ilse volgde allerhande opleidingen, exposeerde haar werk in bekende galeries in binnen- en buitenland, had een eigen tassenlabel en begeleide andere labels. Het werken met leder vindt ze het mooiste dat er is. Haar kennis en passie brengt ze dan ook graag over aan de deelnemers van de workshops en opleidingen.
Valerie
Valérie
Wie die enthousiaste, vrolijke dame bij de Bag in One Day is? Dat is Valérie. Deze talentvolle tassenmaakster assisteert Ilse bij de workshops.
Helga
Helga
Hoor je een Vlaamse tongval in ons atelier? Maak kennis met ontwerpster Helga Toppet, die al meer dan vijftien jaar ervaring op tassengebied heeft. Ze heeft haar eigen lijn met stoere, eigenzinnige en kleurrijke tassen: Toppettas. Daarnaast is ze docent bij De Leermakerij; haar passie voor het ambachtelijk tassen ontwerpen, draagt ze graag aan jou over.
Karin
Karin
Wist je dat je werk van ‘onze’ Karin Janssen in het Nederlands Leder en Schoenen Museum kunt bewonderen? Deze ontwerpster heeft naast de Design Academy de opleiding tot ambachtelijk schoenmaker gevolgd en kan je tijdens de Shoe in One Day dus alles over de technieken vertellen. Daarnaast is ze ook ontzettend creatief -kijk maar eens op haar website karinjanssen.nl, dus aan inspiratie geen gebrek!
Dit zeggen onze cursisten
Maartje Van Gelder

Samen met mijn zus de workshop bag in one day gedaan. Goede sfeer, kwalitatieve materialen en professionele apparatuur en begeleiding. Een aanrader voor een onvergetelijke dag en een zelfgemaakte tas die jouw persoonlijkheid uitstraalt!

Carla Snelder

Wat een leuke dag. We zijn erg blij met onze prachtige tassen. We komen terug.

Fonz Veltmeijer

Heel leuk, dit was al de vierde tas en ik vind ze allemaal mooi en leuk.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De nieuwste producten, acties, gratis patronen en meer